Det finns flera campingplatser längs öns östkust, men vissa är definitivt mer populära än andra. De tre mest kända campingplatserna (i särklass) är: Böda Camping (den största och äldsta), Tånnisvallen Camping och Galtbystrand Camping. Dessa tre platser har också husvagnsuthyrning för dem som inte har med sig en egen husvagn. Campar du med din egen husvagn är det viktigt att du har försäkra husvagnen.

Galtbystrand campingplats ligger bara två kilometer över bukten från Borgholms centrum och har över 200 platser för campare plus grundläggande faciliteter som toaletter, duschar etc. Det finns också en butik på plats. Platsen är ganska populär under sommarmånaderna, särskilt bland dem som gillar att fiska eller titta på fåglar. Campingen stänger dock tidigare än andra campingplatser på ön (vanligtvis i slutet av augusti).

Tånnisvallen är också mycket omtyckt (och populär) bland campare – Tånnisvallen Camping har en egen butik och restaurang – men det är också den modernaste av de tre campingplatserna på Öland. Många campare med familjer väljer Tånnisvallen eftersom den är ganska stor, lugn och erbjuder gott om aktiviteter för barn – det finns till och med lekplatser med utomhusleksaker för små barn.

Böda Camping har den största kapaciteten av alla campingplatser på Öland – 400 platser (varav 60 är särskilt avsedda för personer med funktionshinder). Böda Camping är en bra plats för familjer med små barn, eftersom det finns en liten pool och till och med ett daghem. På campingen finns det också gott om aktiviteter för vuxna, som bordtennis och volleyboll!

När öppnar campingplatserna på Öland?

I maj eller juni, beroende på vädret. De stänger igen i september eller oktober. Det enda undantaget är för dem som har campingtillstånd under sin vistelse på Öland. Dessa platser ligger vid olika stränder runt om på ön och de brukar vara öppna från slutet av maj till mitten av september.

Vilka campingplatser finns på Öland?

Det finns 51 campingplatser på 19 olika platser tillsammans med toaletter över hela Ölands östkust. Ett tält kan hyras för högst tre nätter genom att ringa ett av turistbyråerna före ankomst, men tillgången beror på hur upptaget det är på varje plats samt vilken tid på året du vill campa där, särskilt under sommarmånaderna.

Det finns totalt 63 husvagns- och tältplatser på ön, men vissa av dessa platser kan vara fulla under högtrycksperioder. Det finns ibland en möjlighet att få tillstånd att stanna på en plats några extra nätter medan en annan plats blir ledig. Turistbyråerna kan vid behov ge dig mer information om detta.

Hur mycket kostar det att campa i Böda?

Priset är 185 kronor per natt för medlemmar och 245 kronor per natt för icke-medlemmar, inklusive elanslutning. Om du inte vill ha vatten eller el kostar det bara 135 kronor per natt (2018). En deposition 300 kronor krävs för elanslutningen. I priset ingår användning av duschar och toaletter. Du kan betala med kreditkort eller kontanter.

Kan jag hyra en husvagn på campingen på Öland?

Ja, det kan du, men under vissa tider på året kan tillgången vara begränsad. Om du vill boka en husvagn är det bäst att ringa i förväg och meddela ditt ankomstdatum så att det finns en husvagn som väntar på dig när du anländer.

Similar Posts