Öland, solens och vindarnas ö, lockar allt fler turister för var år. Öland omnämns som ett paradis under sommaren och dess fantastiska miljö och klimat gör att allt fler vill uppleva Öland och dess sevärdheter. Går du i tankarna på att resa hit finns det ett par sevärdheter du inte får missa och här finns även aktiviteter som passar alla, oavsett ålder. Väderkvarnar, stränder, gårdskaféer, skogspromenader, den vackra miljön och alvaret är det som bäst karaktäriserar den öländska charmen. Att uppleva Öland till fots och med cykel tros vara det bästa sätt att ta del av Ölands charm.

Populära sevärdheter på Öland

Det finns ett par sevärdheter du inte får missa när du besöker Öland. Fyrarna Långe Jan och Långe Erik är sevärdheter som identifierar Öland på bästa sätt och som lockar de flesta turister. Utöver dessa finns ett intresse att besöka områden där vår kungafamilj befinner sig. Borgholms slottsruinen samt Sollidens park har därmed kommit att bli attraktiva sevärdheter. Vid besök till Borgholms slottsruin får du möjlighet att ta del av Ölands historia där du erbjuds en fanstatisk utsikt över solens och vindarnas ö och i Sollidens park kan du strosa runt i den idylliska trädgård omringad av vackra blomarrangemang. Finner du ett intresse i att besöka Borgholms slott samt Sollidens park kan du passa på att fika på Kaffetorpet som ligger i anslutning till trädgården där det serveras ljuvligheter.

Att uppleva charmen med Öland

Öland har ett fantastiskt klimat och en natur som tar de flesta med storm. Att uppleva Öland till fots eller med cykel sägs vara det bästa sättet att förstå charmen med ön. Väderkvarnar och fik på var gård gör Öland till ett sommarparadis och besitter du möjlighet att kunna förflytta dig med bil finns det vackra ruiner att uppleva på platser som Karlevistenen och Bårby Borg. Katedraler och gamla kyrkor, historiska museer och väderkvarnar karaktäriserar den Öländska miljön som tillåter dig att ta del av den miljö som får allt fler på fall. Vackra badställen som Fagerrör, Lyckesand och Grankullavik, skogspromenader och fantastiskt vackra gårdar gör att du oavsett var du befinner dig och vad du upplever får ta del av tjusningen med Öland. Det som främst lockar allt fler turister till Öland är att du finner något för alla åldrar. Ett stort utbudet av fik, badställen och aktiviteter ser till att det finns något för alla.

Den unika miljön på Öland

Utöver det stora utbudet av aktiviteter och sevärdheter som finns på Öland sägs miljön vara det som gör att de flesta vill återvända hit. På Öland får du ta del av en miljö som skiljer sig från övriga Sverige där murgrönan klättrar sig högt längst träden, djurlivet är närvarande och vackra blommor växer fritt. Skogspromenaderna är många och skogsmiljön är det som bäst definierar Öland och dess charm. Vill du bäst uppleva den öländska miljön är alvaret det ställe du ska besöka; det är det som gör Öland så unikt. På alvaret finns en miljön med en unik flora med arter som är unika för området självt och här får du möjlighet att finna lugn. På Öland finns något för alla oavsett ålder och dess unika miljö gör att allt fler återvänder till ön varje år.

Similar Posts