Öland är en favoritdestination på sommaren för svenskarna. Det finns många anledningar till detta. Havet är aldrig långt borta när man är på ön och det finns gott om vita sandstränder. Man skulle kunna säga att hela naturen påminner om det bästa med den svenska sommaren. Lägg därtill att det finns gott om saker att göra som inte inkluderar att bara hänga på stranden. Många turister åker exempelvis till Öland för att spela golf.

Det finns gott om banor både för nybörjare och veteraner. En enkel Googlesökning visar att nästan alla banor har goda omdömen från besökarna. Många väljer att lyfta de natursköna utsikterna som omgärdar banorna.

Som besökare bör du först ta reda på om du vill spela lite golf på semestern eller om du åker för att endast spela golf. Om du väljer det sistnämnda alternativet finns det ett antal banor som erbjuder dig att sova över på hotellet i anslutning till anläggningen. Allting som du kan tänkas behöva för din vistelse ingår, inte minst måltider.

Dessa vistelser tenderar att vara lite dyrare, speciellt under högsommaren. Du kommer dock kunna slappna av på ett helt annat sätt om du inte behöver resa till och från banan.

Om du istället endast vill spela lite golf så kan du välja en lite enklare bana. Det finns som sagt anläggningar över hela ön. Tilläggas bör dock att det kan ta lite tid att resa från Borgholm, där de allra flesta turisterna bor, om du ska till de mest sydliga och nordliga delarna.

Många gånger tänker vi inte på att Öland faktiskt är en rätt lång ö. En del turister tenderar att tro att man bara kan ta sig från en sida till en annan på 10 minuter.

Inför din resa

Turister från hela Sverige kommer till Öland för att spela golf. Om du bor i Stockholm kanske du vill fräscha upp dina kunskaper. Det finns ett företag som heter Happygolfer som erbjuder lektioner. Du kan gå på deras kurs i Stockholm för att komma förbered till din golfsemester.

Det finns som sagt många olika banor på Öland. Man skulle kunna säga att du bör välja en bana som passar dina preferenser. Låt oss kolla på vad de olika anläggningarna kan erbjuda.

Ekerum har en anläggning som innefattar allt du kan tänkas behöva. Det finns högklassiga boendealternativ och hela anläggningen är en resort. Du behöver med andra ord inte tänka på alla de praktiska sakerna som man vanligtvis behöver tänka på när man är på semester.

I de norra delarna finns det en bana på orten Byxelkrok. Denna bana kan stoltsera med att ha flest soltimmar i hela Sverige. Detta är minst sagt en konkurrensfördel med tanke på att den svenska sommaren tenderar att regna bort i vissa regioner.

LinksGolf är en bana som kan erbjuda lite mer motstånd. Det finns nämligen många delar som erbjuder större utmaningar, exempelvis genom de många bunkrarna. Många erfarna golfare kommer hit för att testa deras kunskaper. Vädret utgör också en utmaning på denna bana. Den är nämligen belägen på en plats som präglas av mycket hård vind, även under sommaren.

Detta är bara en kortare introduktion till de olika banorna på Öland. Du bör välja en som passar dig för att få ut så mycket som möjligt av din vistelse. Det finns egentligen ingen anledning till att välja en avancerad bana om du är nybörjare.

Som golfare tenderar man att överskatta sin förmåga. Detta är en bra egenskap i grunden, samtidigt kan det förhindra din utveckling om du alltid sätter för hård press på dig själv.

Golfens status i Sverige

Golfresor har varit populära under en lång tid i Sverige. Förr i tiden var dock denna sport mindre och utövades nästan bara av människor med mycket pengar. Idag finns det utövare inom alla samhällsklasser om man skulle kunna säga att sporten har blivit mer tillgänglig.

Det finns många anledningar till detta. En anledning är att det är mycket enklare att ta grönt kort idag än för 50 år sedan. Fler människor vill börja spela när det går att ta kortet online. Det brukade kosta mycket pengar och det kunde kännas nervöst att ens behöva söka upp en klubb för att fråga om möjligheterna till att kunna ta ett grönt kort.

Man skulle också kunna säga att södra Sverige har dragit mest nytta av golfens ökande popularitet. Södra Sverige, där Öland ingår, har nämligen ett mildare klimat vilket gör att utomhussäsongen blir längre.

I denna artikel har vi främst fokuserat på golfresor som sker under sommarmånaderna. Det bör dock tilläggas att du lika väl kan prova att åka på en golfresa under oktober eller april. Det är givetvis inte lika varmt på Öland under dessa månader. Samtidigt brukar det vara tillräckligt milt för att du ska kunna njuta av spelet. Lägg därtill att priserna brukar vara lägre.              

Similar Posts